Er teste ikke alt for kategoriske?

Måske synes du at sådan en test med faste bedømmelser er alt for kategoriske. Det kan du have ret i. Virkeligheden er jo vældig nuanceret, og som mennesker er vi vældige forskellige. De løsninger, der passer på mig, passer måske ikke på dig. Og der kan være mange forskellige, men lige gode måder at løse samme problematik på.

På den anden side er vi i virkelighedens verden nødt til at handle, og responsen vi får er kategorisk og definitiv. – Vores modpart reagerer åbent og konstruktivt eller lukket og negativt på det, vi gør.

Men ofte ER der andre lige så ”rigtige” løsninger som dem, der giver en høj score i testen,– ud fra andre og lige så vægtige argumenter, som de angivne. Hvis du får lav score, er det ikke nødvendigvis fordi at du har uret, og Interkulturel.com har ret.

Brug ikke testen til at få en objektiv bedømmelse af dine interkulturelle færdigheder. Se testen som et legeredskab, som du kan bruge til at ”spille bold med”.

Er du uenig med en bedømmelse, så brug uenigheden til at tydeliggøre dine egne lige så vægtige grunde til at gøre noget andet end det, som giver en høj score. Det hjælper dig til at reflektere og få større bevidsthed i forhold til din egen praksis.

Copyright Interkulturel.com, Karen Nørskov  | Tlf.: 60 66 28 55